Újra indul a gyermekvasutas tanfolyam

A MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút felvételt hirdet a 4., 5. és 6. osztályos tanulók számára a 2011. január 29-én 9.00-kor, Hűvösvölgyben induló Gyermek¬vasutas tanfolyamára. A nagy hagyományokkal rendelkező kisvasúton egyfajta érdem gyermekvasutasnak lenni. A gyermekek elsajátítják a kisvasút irányítását, a ellátva a legkülönfélébb vasúti szolgálatot – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.

A képzés négy hónapos. Ezalatt, a gyerekek megismerkednek a szolgálatok ellátásához szükséges vasúti ismeretekkel és fokozatosan bekapcsolódnak a gyermekvasutasok több száz fős közösségének életébe.

A tanfolyamra azokat a gyerekek várják, akik az általános iskola negyedik, ötödik vagy hatodik osztályába, illetve ennek megfelelő gimnáziumi osztályba járnak. A jelentkezéshez orvosi alkalmassági vizsgálat, iskolai hozzájárulás, legalább négyes átlagú tanulmányi eredmény és a szülői beleegyezés szükséges.

A jelentkezési lap letölthető a www.gyermekvasut.hu honlap címről, de akár személyesen is beszerezhető Széchenyi-hegyi és hűvösvölgyi állomásokon, továbbá a Gyermekvasutas Otthonépületben.

A tanfolyamra jelentkezni és beiratkozni elsősorban a megnyitó alkalmával lesz lehetőség.

Foglalkozásokra hetente egy alkalommal kerül sor: vagy pénteken délután (elméleti órák), vagy az egyik hétvégi napon – általában szombaton – egész nap (elméleti órák és gyakorlati foglalkozások) keretében.

A záróvizsgákra 2011 júniusában kerül sor. A tanfolyamot sikeresen elvégzők nyolcadik osztályos korukig gyermekvasutas szolgálatot láthatnak el a Gyermekvasúton felnőtt vasutas dolgozók felügyelete mellett.

A gyerekeknek a szolgálatokon kívül számos érdekes és hangulatos programot is szervez a gyermekvasút. A szolgálatok és az egyéb programok során a kisvasutasok sok-sok tapasztalatot gyűjthetnek, a valóságban is felhasználhatják az iskolában tanultakat.

A képzéssel kapcsolatos további információért, valamint egyéni igények és különleges kérések egyeztetésével kapcsolatban a Gyermekvasút vezető oktatója áll rendelkezésre e-mailben az oktatas@gyermekvasut.hu címen és a következő telefonszámon: (20) 331 4011.

Forrás: Objektív Hírügynökség

Szólj hozzá!