Törvényellenes testületi ülés Esztergomban

Az esztergomi Fidesz-frakció kedden a polgármester és a többi frakció képviselőinek tudta nélkül, törvényellenesen tartott testületi ülést, ahol több oktatási és kulturális intézmény bezárásáról, összevonásáról is döntöttek. Az LMP a megyei Kormányhivatalhoz fordult.

2011. április 12-én, kedden az esztergomi Fidesz-frakció és a Vállalkozók Pártja képviselője a polgármester nélkül törvényellenesen hívott össze és tartott rendkívüli testületi ülést. Az LMP, az MSZP és a Jobbik helyi képviselőit nem értesítették az eseményről.

Batyikné Csőke Ágnes az LMP önkormányzati képviselőjeként sérelmezte, hogy a helyi Fidesz figyelmen kívül hagyta az Önkormányzati törvényben és a hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatában foglalt jogszabályokat.
A képviselő kijelentette, hogy a Fidesz-frakció által levezett ülés nem más, mint munkaértekezlet. A megszavazott úgynevezett reorganizációs tervet – amely több oktatási és kulturális intézmény bezárását, összevonását is magában foglalja -, illetve az itt született egyéb rendeleteket, határozatokat semmisnek tekinti. Az ügyben április 13-án a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatalhoz fordult törvényességi állásfoglalásért.

Forrás: lehetmas.hu

Szólj hozzá!