Ismét felbőgtek a motorok

Szerdán hivatalosan is kezdetét vette a 12. Harley – Davidson Open Road Fesztivál az alsóörsi Európa Kempingben.

Június 8-12-ig várja a kétkerekűek és a rock and roll életérzés szerelmeseit az immár 12. Harley-Davidson nemzetközi motoros fesztivál. Szerda délben az ünnepélyes megnyitóval kezdődött az ötnapos program, este pedig már a megszokott kép fogadta a kilátogatókat: dübörgő gépcsodák, fura fazonok, csinos hölgyek, hosszú bazársorok.

Ami a gasztronómiát illeti, érdekesség, hogy a rendezvényen kifejezetten előtérbe kerültek a hagyományos magyar ízek. A sült ökör mellett kenyérlángost, sparheltben sült lepényt, házi rétest is kínáltak a vendéglátósok.

A zömében magyar fesztiválozók mellett lengyel, német, olasz és francia vendégek is érkeztek a Balaton legnagyobb szezonnyitó bulijára.

Csütörtökön Nemjuci, Tóth Gabi és a Qumby, pénteken a Back II Black és a világhírű német szintipop zenekar, az Alphaville, szombaton pedig a Mystery Gang, Ganxsta Zolee és a Kartel, valamint a Tankcsapda lép fel a nagyszínpadon. A nem mindennapi programsorozatot az Égi vándor c. monumentális musical zárja az Alsóörsi Amfiteátrumban. A legnevesebb zenekarok koncertjei mellett több helyszínen is folyamatosan zajlanak a különböző zenei programok.

Mindemellett triál bemutató, kaszkadőr show, motorszépségverseny is várja az érdeklődőket. Pénteken a megyeszékhelyre is ellátogat a rendezvény mintegy száz motorosa. A programokról részteltesen itt olvashat.

Az esménysorozat talán leglátványosabb eleme a hagyományos felvonulás lesz az Alsóőrs – Csopak – Balatonfüred – Tihany – Aszófő – Balatonfüred – Csopak – Paloznak – Lovas – Felsőőrs – Balatonalmádi – Alsóőrs útvonalon, amelyen ezúttal is több ezer motoros kel útnak, hogy járgányával elkápráztassa az út mentén bámészkodókat.

Forrás: vehir.hu

Szólj hozzá!