Importszimpátia

“A magyar kormányt támogató és az elfogult nemzetközi híradásokat elutasító budapesti Békemenetre szervez szimpatizánsokat az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT).”
Ennek jegyében indít autóbuszokat Erdély különböző részeiből.

Mondhatnám azt, hogy nevetséges, azt is, hogy szánalmas. Igaz lenne mindkettő.
Én mégis inkább azt mondom: elborzasztó.
Isten látja lelkem, örömmel fogadtam az egyszerűsített honosításról szóló törvényt, lévén, hogy szegről-végről még érintett is vagyok.
Viszont a mostani Fidesz-klón erdélyi szervezet megmozdulása a legsötétebb félelmeimet igazolta; a kormánypárt saját, az országhatárokon belül már levitézlett népnyúzó, nemzetvesztő politikáját import szimpatizánsokkal akarja legitimálni.
Kibújt a szög a zsákból? Kiderült, hogy a nagy nemzeti pátosz semmi egyébre nem való, mint egy erőszakos rendszer továbbéltetésére? Én szégyellem magam!
Drága erdélyi testvéreink! Gyertek! De hagyjátok otthon a zászlókat, a táblákat! Egyszerű, hétköznapi ruhákban látogassatok el hozzánk -egy nap budapesti kirándulás megér 50Lejt-! Gyertek, beszélgessetek el a körúton emberekkel! Üljetek fel a villamosra, és hallgassátok, mi a véleménye azoknak az embereknek, akiknek a magát nemzetinek, együttműködőnek hazudó kormány több ezer forintot akkor vett ki a zsebéből, amikor sosem látott mértékűre drágult az üzemanyag, amikor szinte hetente lesz öngyilkos és viszi a sírba a családját is az a kétségbeesett ember, akinek fizethetetlenné vált a lakáshitele, kilátástalan lett az élete. Beszélgessetek el azokkal a rokkant nyugdíjasokkal, akiktől megvonták  létfenntartásukhoz szükséges nyugdíjat, és a nemlétező munkaerő piacra terelték őket! Hallgassátok meg azt a tanyasi kisnyugdíjast, aki dideregve bújik esténként az ágyába, mert tüzelőre már nem futja a nyugdíjából, amit negyven évi robotolás után kapott; olvassátok el, hányan fagynak meg a saját otthonukban, hányan esznek kutyaszalámit, mert az olcsóbb, mint a legolcsóbb párizsi, mégis valamennyire hús! Beszélgessetek el a politikai okokból kirúgott közszolgákkal, újságírókkal!

Azt írja a lakájmédia a felhívásában, hogy “a nemzetközi nyilvánosságban megjelenő hazug és elfogult híradások miképpen erősítenek föl egy olyan közhangulatot, amely méltatlan és igazságtalan színben tünteti fel országunkat”.
Árulkodó az a rész, hogy “erősítenek föl egy olyan közhangulatot”! Ezek szerint a közhangulat rossz! Hogy mennyire van így? Közvélemény kutatások szerint a lakosság több mint 80%-a gondolja úgy, hogy rossz irányba mennek a dolgok!
Drága erdélyi testvéreink! Szeretettel látunk Benneteket, de ne kormányszimpatizáns tüntetésre gyertek, hiszen Magyarország kormányát, a talpnyaló újságok szerint is “saját akaratunkból választottunk magunknak kormányt”. Tehát MI választottuk meg, a MI feladatunk eltakarítani azt a szemetet is, amit hiszékenységből szabadítottunk az országra! Ismétlem, MI választottuk, és MI szenvedjük azt, hogy a szélesgábor-félék havonta több százezerrel visznek haza több pénzt a palotáikba!
Ne higgyétek el, hogy a jelenlegi Magyar Kormány nemzetközi ármány miatt tart ott, ahol tart!
Azért van ott, mert hazudott a választásokon, és hazudik azóta folyamatosan, csak a hazugságait nemzeti lobogóba csavarja!
Az IMF-re nem lenne szükségünk, ha Orbán Viktor -no persze nem személyesen a saját két kezével!- el nem tőzsdézi a pénztartalékunk egy részét (piszok rossz érzékkel vásárolva meg az oroszoktól a MOL pakettet, amin már most akkorát bukott az ország, hogy évek kellenek a kiheveréséhez, most meg el akarja adni, ha nem sikerül megállapodni az IMF-el!), ha nem nyirbálta volna meg a sajtószabadságot, ha nem saját hatalma alá gyűrte volna közmédiumokat, nem terjesztette volna ki a befolyását az ügyészségre, valamint a bíróságokra! Ha ő saját maga és papagájhada ostoba beszédeikkel nem gyengítenék a nemzeti valutát hatalomra kerülésük első pillanatától fogva, és most nem vetett volna szemet a Magyar Nemzeti Bankra is!
Drága erdélyi testvéreink! Januárban a demokratikus erők ezekért a dolgokért tüntettek az Operaház előtt, és nem azért, mert az Alaptörvény egységes nemzetben gondolkodik! Gyertek hozzánk, szeretettel várunk benneteket, beszélgessünk el arról, mi is a mi bajunk a mi kormányunkkal, aki a mi életünket határozza meg, de ne Ti, akik nem itt éltek, akarjátok megmondani, hogy jó-e ez a kormány nekünk, vagy nem!

- cser -

– cser –

Szólj hozzá!