Fókuszban a külföldi gyorshajtók

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Forgalomellenőrző Alosztálya a hétvégén közlekedési akciót szervezett a megyén áthaladó tranzitútvonalakra. A fokozott ellenőrzések célja a külföldi közlekedési jogsértők kiszűrése volt…

A tavaly nyáron életbe lépett jogszabályváltozásnak köszönhetően lehetőség nyílt arra, hogy azon külföldi gépkocsivezetőket, akiket a rendőrök közlekedési jogsértésen tetten érnek, addig visszatartsák a helyszínen, míg a rájuk kiszabott pénzbírság összegét be nem fizetik.

Amennyiben a szabályszegő elismeri adott esetben a gyorshajtás tényét, közigazgatási bírságot szabnak ki rá, melynek összegét ott a helyszínen kell megfizetnie, vagy rendőri kíséret mellett átutalnia bankban, vagy postán. Amennyiben a sebességtúllépés tényét nem ismeri el a sofőr, gyorsított közigazgatási hatósági eljárás kerül vele szemben lefolytatásra, melynek ideje alatt szintén visszatartásra kerül a gépkocsija.

Tekintettel arra, hogy Fejér megyében több olyan tranzitútvonal is van, amelyen rendszeres a külföldi rendszámú gépkocsik közlekedése, és a korábbi tapasztalat az volt, hogy nagyon sok ilyen autóval követnek el különböző közlekedési szabályszegéseket – köztük többségében gyorshajtást -, a fejér megyei közlekedési rendőrök az utóbbi időben rendszeresen szerveznek akciókat az ilyen jogsértők kiszűrésére.

Ilyen razziára került sor az elmúlt hétvégén is, ahol a főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Forgalomellenőrző Alosztályának járőrei két főútra koncentrálták erőiket. Egyik a 81-es főút, míg a másik a 62-es főút megyei szakasza volt. Az akció a pénteki, szombati és a vasárnapi ellenőrzéseket követően hétfő délelőtt is folytatódott a sajtó jelenlétében.

Forrás: police.hu

Szólj hozzá!