Akcióba lépett a szabadnapos rendőr

A napokban Edelényben hárman ugrottak ki egy hirtelen fékező autóból, majd a támadók egyike vascsővel esett neki az ott sétáló áldozatnak. Hogy nem történt súlyosabb bűncselekmény az egy magát szolgálatba helyező szabadnapos rendőr határozott fellépésének köszönhető.

Edelény belterületén egy hirtelen fékező személyautóból három férfi ugrott ki, majd egyikük vascsővel bántalmazni kezdett egy járdán sétáló férfit. A támadó mindössze pár ütést tudott bevinni, mivel a gyorsan lezajló eseménysorozatnak szemtanúja volt az Edelényi Rendőrkapitányság pihenőidejét töltő rendőre is. A rendőr zászlós felmérve a körülményeket azonnal szolgálatba helyezte magát, egyben kollégái segítségét kérte.

Az ellenőrzés alá vont támadók a rendőri fellépésre alábbhagytak agresszív viselkedésük intenzitásával, a teljes megfékezésükre azonban az időközben kiérkező rendőrjárőrök közbe lépésére volt szükség.

Az Edelényi Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indított eljárást az ügyben. A nyomozás még kezdeti szakaszában van, de annyi már bizonyosan látszik, hogy a magát szolgálatba helyező rendőr egy láncreakciószerű eseménysorozatnak vetett végett határozott fellépésével.

Forrás: police.hu

Szólj hozzá!