Visszahívható képviselőket akar a Magyar Szociális Fórum

szavazas_logoA Magyar Szociális Fórum bejelentette, hogy a jövőre esedékes választásokon a nép visszahívható képviselőket akar az országgyűlésbe és az önkormányzatokba juttatni társadalmi összefogással. Azt szeretnék elérni, hogy a parlament valóban a társadalom érdekeit képviselje, ne pedig a pártokét és a pénzügyi körökét. Ezt azzal lehet elérni, hogy a választók számon kérhessék megbízásuk teljesítését azokon, akiket megválasztottak, és végső soron vissza is vonhassák azoknak a mandátumát, akik nem az ő érdekeiket képviselik.

    Az emberi jogokért küzdő társadalmi mozgalom erről szóló nagy horderejű tervét Simó Endre jelentette be a Hitelesek szombat délutáni Deák téri megmozdulásán Budapesten.

    Az MSZF szervezője a következőket mondta beszédében: „A Magyar Szociális Fórum nevében áprilisra tanácskozásra hívom mindazoknak a szervezeteknek a képviselőit, amelyek hajlandók rá, és az a céljuk, hogy olyan képviselőket juttassanak a parlamentbe, akik kötelezik magukat választóik előtt, hogy bármikor visszahívhatják őket, ha a választók megbízása helyett pártokat szolgálnak. Aki egyetért ezzel, az jöjjön el! Aki nem, az ne beszéljen szabadabb és emberibb jövőről!”

     Simó Endre azzal indokolta az MSZF kezdeményezését, hogy a választók csalódtak a pártokban, mert nem teljesítették a népnek tett ígéreteiket: hogy munkához és kenyérhez juttatják az embereket, s ne kelljen félelemben és rettegésben élniük, hogy még azt is elvesztik, ami megmaradt nekik. „Túl vagyunk a szavakon! Nem hiszünk többé a választási ígéreteknek! Sem ezekének, sem azokénak! Mindketten megmutatták igazi arcukat. Azt, hogy a finánctőke érdekeit szolgálják, legyen az idegen vagy magyar, nem pedig a dolgozó, alkotó, az egész életét tisztességesen ledolgozott emberét. Utcára tesznek nőket és gyerekeket, öregeket és betegeket, terhes anyát és mindkét lábára amputált 68 éves asszonyt. És még a betegellátásból is kizárják őt, mondván, nincs lakcíme” – mondta az MSZF szervezője. Majd hozzátette: a maga részéről 23 évvel ezelőtt biztosan nem akart volna ilyen embertelen rendszert, ha tudta volna, mi vár rá. Hanem azt szerette volna, hogy szabadságban és félelem nélkül, biztonságban élhessen, és úr lehessen saját hazájában, ne pedig mások cselédje.

     Simó szerint nem önjelölt vezérekre van szükség, akik majd megmondják, mi jó a népnek, hanem demokratikus együttgondolkodásra arról, hogy mi jó az embernek, és mit kell tenni közös erővel, hogy meg is valósuljon! Van-e nemesebb feladat, mint azt szolgálni, aki minden érték teremtője: a dolgozó, alkotó, az egész életét tisztességesen ledolgozó embert? – kérdezte.

      A Magyar Szociális Fórum nevében javasolta, hogy áprilisban üljenek össze mindazok, akik egyetértenek a tervvel, hiszen politikai és rendszerváltásra van szükség, és sokkal több, ami összeköt, mint ami elválaszt. Közös érdeknek nevezte az életet és az emberhez méltó megélhetést, az egészséget, a társadalmi felemelkedést, a nemzeti fejlődést, a szabadságot.

Forrás: www.mszfszk.hu

Szólj hozzá!