MSZF: a Hitelkárosultaknak nem fűződik érdeke a monarchia restaurálásához

Kép: www.c3.hu

A Magyar Szociális Fórum (MSZF) távol tartja magát attól a tüntetéstől, amelyet vasárnapra hirdettek meg a budapesti Hősök terére, mert összeegyeztethetetlennek tartja a devizahitel-probléma megoldását a monarchia restaurálásának tervével – közölte a devizahitelesek érdekeiért évek óta küzdő mozgalom csütörtökön.

Simó Endre, az MSZF szervezője arra kérte a Hiteleseket, hogy ne hagyják magukat az orruknál fogva vezetni, s ne szegődjenek olyan politikai célok szolgálatába, amelyekkel meg akarják téveszteni őket, és ellentétben állnak objektív érdekeikkel. A megoldás érdekében előre kell lépni, nem pedig hátra – mondta.

Az MSZF közleményében idézi a tüntetést szervező Kásler Árpád felhívását, miszerint “A történelmi Alkotmány jogfolytonosságának helyreállításával, Magyarország visszatér az Alkotmányos Monarchia államformához, amelyet 68 évvel ezelőtt szüntettek meg és azóta szabad prédának tekintik az országot. Ez azt jelenti, hogy király nélküli királyság lesz az ország, parlamentáris képviselettel, alsó és felső házzal”.

„Tekintettel arra, hogy a Magyar Szociális Fórum nem a monarchia – legyen az alkotmányos, vagy sem – visszaállítása érdekében harcol a Hitelkárosultak igazáért, hanem azért, mert a Hitelkárosultaknak igazuk van, és érvényt akar szerezni az igazságuknak, az MSZF nem csatlakozik az április 21-i rendezvényhez, mert elutasítja, hogy Kásler Árpád, és a vele rokonszenvező körök eszköznek használják ki a Hitelkárosultakat önös politikai-hatalmi céljaik megvalósításához” – áll a közleményben.

Forrás: www.mszfszk.hu

Szólj hozzá!