A kilakoltatásra ítélt 11 fős kőbányai család az Otthonvédőkhöz fordult segítségért

(A kép csak illusztráció!)

Az Otthonvédőkhöz fordult segítségért az a 11 fős család, amelyet június 11-én akarnak kilakoltatni kőbányai önkormányzati bérlakásából. A családanya, Faragó Ferenc Mihályné vasárnap azzal a kéréssel fordult Simó Endréhez, a Magyar Szociális szervezőjéhez, hogy álljon ki, és vegyen részt családja és otthona megvédésében – jelentette a Magyar Szociális Fórum vasárnap.

     A Budapest, X. kerület, Kápolna u. 13. V. emelet 36. sz. lakásban lakó népes családot azért akarja kilakoltatni a kőbányai önkormányzat vezetése, mert havi 220-250 ezer Forint jövedelmükből nem tudják fizetni sem a lakbért, sem a rezsit, és 3 millió forintos tartozást halmoztak fel. A családban három kiskorú gyermek él, ők és a nagykorúak egy része tanul, a többi nagykorúnak pedig nincs állása. Az anya rokkant, de rokkantsági járadékát nem kapja meg 2009 óta, jóllehet járna neki.

     A Magyar Szociális Fórum csütörtökön másfél órás eredménytelen tanácskozást folytatott a kőbányai jegyzővel és alpolgármesterrel, hogy a család legalább addig maradhasson otthonában, amíg a nyugdíjintézettől meg nem kapja az édesanyának járó pénzt, melyből rendezni tudná az adósságát, vagy albérletbe költözhetne. Azt is kérték, hogy legalább addig maradhassanak otthonukban, ameddig a gyerekek be nem fejezik az idei tanévet.

     A helyhatóság többek között azzal indokolta elutasító magatartását, hogy ha engedne, akkor hasonló cipőben járó további nyolcszáz családnak is engedményt kellene tennie, erre pedig nem hajlandó. Kőbányán 800 család ellen indított pert az önkormányzat adósságuk miatt, közülük hét családot ezekben a napokban lakoltatnak ki – véli tudni az MSZF.

    A kőbányai vezetés békés megoldástól való elzárkózása miatt a családnak nem maradt más választása, mint társadalmi védelemért fordulni az Otthonvédőkhöz, hogy ne kerüljön az utcára, és ne válasszák el tőle a kiskorú gyerekeket.

    A Magyar Szociális Fórum sürgős megbeszélésre hívta össze az Otthonvédő szervezeteket, hogy döntsenek Faragó Ferenc Mihályné segítségkérésének teljesítéséről – tudatta az MSZF vasárnap.

Forrás: www.mszfszk.hu

Szólj hozzá!