Ünnepnap lesz Baróton március 15-e

A város ünnepe és munkaszüneti nap lesz Baróton március 15-e – döntött pénteken a városi tanács, a prefektus felszólítása ellenére – számol be a Krónika.

A napilap beszámol: az ülésen Nagy István MPP-s polgármester és Pál Szilágyi Zoltán RMDSZ-frakcióvezető is az MPP határozattervezetének elfogadása mellett érvelt, úgy vélekedve, hogy a városnak jogban áll meghozni ezt a döntést. Bán István független tanácsos, korábbi alpolgármester arra figyelmeztetett, hogy a tanácsnak erre nincs jogköre.

A Kovászna megyei prefektúra korábban törvénytelennek ítélte a március 15. ünneppé nyilvánítására vonatkozó határozatokat. György Ervin prefektus szerint az ünnepnapokról csak a parlament rendelkezhet, a polgármesteri hivataloknak ez nem tartozik a hatáskörébe. Ezért felszólította az önkormányzatokat az erre vonatkozó határozatok visszavonására, aminek Kovászna város testülete eleget tett, viszont Sepsiszentgyörgy önkormányzata nem volt hajlandó visszavonni a határozatot – emlékeztet a Krónika.

A baróti testület pénteken arról is határozott, hogy a prefektúra felszólítására nem fogják visszavonni a határozatot, a közigazgatási bíróságon képviselik majd az ügyet.

Forrás: Transindex

Szólj hozzá!