Ó, te drága Korrupció!

Ennek az úrnak én már régóta szerettem volna levelet írni, telefonálni, hadd gratuláljak őnéki, s kérdezzek is tőle egyet-mást. Nem tehettem, mert sem a címét, sem a telefonszámát nem ismerem, olyan ő, mint a Télapó, kit az önjelölt északi ember kisajátít magának, de aztán kiderül, hogy üzleti szélhámosság az egész.

Korrupció úrtól én azt szerettem volna megkérdezni, hogyan is csinálja!? Mert minél többet „harcolunk” ellene, annál erősebb lesz. Ez pedig nagy teljesítmény! Most hallom, hogy az általam nagyra becsült Navracsics Tibor, magyar közigazgatási és igazságügyi szuperminiszter föl akarja állítani – román mintára, nyilván! – a korrupció ellenes bűnüldöző szerveket, nyomozati hatóságokat, bíróságokat, ügyészségeket, hogy azok leszámoljanak doktor Korrupcióval. Ajánlom, ne tegye, mert igyekezete fölösleges lesz, eredménytelen és terméketlen, s csupán annyi fog bebizonyosodni, hogy a Sárkányt nem lehet legyőzni egyetlen feje levágásával, mert helyette akár tíz nőhet, az önmegújítás régi elve szerint. Ha az idézett Navracsics miniszter úr alaposabban tanulmányozta volna a romániai tapasztalatokat, tudhatná, hogy az itteni DNA és DIICOT nevű szervezetek fölállítása óta doktor Korrupció példátlanul megerősödött, és lenyelte az ellene kitalált intézményeket is, hízván e táplálékokon. Erre a legjobb példát azért maga a rendőrség szolgáltatta, s bár a részletek nem publikusak minálunk, azért Fătuloiu államtitkár, a rendőrfőnök és némi más főrendőrök menesztése arra utal, hogy hiába kezdünk ki doktor Korrupció érdekeivel, azok úgyis győzedelmeskednek, s bárhány fejet vágunk le, annál több nő helyettük. Nem tudom, hogyan, de ez van.

Mindenki a fiatal orvosokat szidja például, hogy hálapénzt várnak el a betegektől, holott… Megoldás? Emeljük duplájára a fizetésüket, ha kitűzik köpenyegükre a hálapénzt visszautasító kitűzőcskét. Érdekes. Ezzel ők még mindig a nyugati bér egytizedét kapnák, s kacaghatnának a markukba: milyen hülye ez az állam!

Hát nem vagyunk egészen hülyék, mi nagyon jól tudjuk, ki a rabló, ki a zsivány, pont az, aki a legjobban kiabál a tolvajkodás ellen, mert ő szokott a főcsibész lenni. Punktum.

Forrás: Erdély.ma

Szólj hozzá!