Összefogtak a vidéki hírportálok

A vehir.hu is jelen volt azon a zalakarosi konferencián, amelyen 12 magyar tulajdonú vidéki hírportál kötött szövetséget.

Az országot szinte teljesen lefedő együttműködés lehetőséget nyújt a fizikailag távol lévő, azonban a helyieket is érdeklő hírek, események, képi és hanganyagok megosztására, a hirdetési felületek optimális kihasználására. A találkozón megalakult szakmai, gazdasági és hírközlési együttműködés segítségével a vidéki internetes olvasók objektívebb képet kaphatnak majd az őket közvetlenül érintő politikai, gazdasági, társadalmi, kulturális és szabadidős eseményekről.

Egy-másfél millió olvasót érhetnek el együtt azok a vidéki hírportálok – Győrtől Szegedig vagy épp Nyíregyházától Pécsig –, amelyek eddig egymástól elszigetelten végezték munkájukat. Az országot szinte teljesen lefedő megállapodással a 12 hírportál a jövőben több esetben együtt lép majd fel a hirdetési piacon – jelentős erőt képviselve ezzel. Oltyán József, a kecskeméti hiros.index.hu főszerkesztője, a rendezvény szervezője elmondta, tavaly ezek a portálok egy zalakarosi hotel megbízásából már végeztek olyan kampányt, amelyben együttműködésük meghatározó eredményeket hozott, ám akkor még csak ad hoc szerveződésről volt szó. A mostani találkozó azonban lehetőséget adott egymás megismerésére, a közös pontok egyeztetésére, szakmai, gazdasági és hírközlési együttműködés kialakítására.

A két napos konferencián az új Médiatörvényről is egyeztettek a hírportálok képviselői, akik találkozták Szalai Annamáriával, a Magyar Hírközlési és Média Hatóság elnökével, Szabó László Zsolttal, az MTI szolgáltatási vezérigazgató-helyettesével és Bagó Zoltán európai parlamenti képviselővel, a brüsszeli kulturális bizottság tagjával is.

A csoport tagjai:
www.szegedma.hu (Szeged, Csongrád)
www.pecsiujsag.hu (Pécs, Baranya)
www.fehervartv.hu (Székesfehérvár, Fejér)
www.gyorinap.hu (Győr, Győr-Moson-Sopron)
www.vehir.hu (Veszprém, Veszprém)
www.civishir.hu (Debrecen, Hajdú-Bihar)
www.hiros.index.hu (Kecskemét, Bács-Kiskun)
www.kesport.hu (Kecskemét, Bács-Kiskun)
www.kelethir.hu (Nyíregyháza, Szabolcs)
www.alon.hu (Alpok-alja, Vas)
www.nyugat.hu (Szombathely, Vas)
www.somogytv.hu (Kaposvár, Somogy)

Forrás: vehir.hu

Szólj hozzá!