Támogatókra vár a Beregszász TV

Beregszász tvBaleckij Vologya, ismertebb nevén Pitkin három éve áll a beregszászi TV-9 élén. Kezdetben csak a városban sugároztak, később a szerződéshosszabbítás elmaradása miatt egy másik kábelszolgáltató után néztek.

Naponta három nyelven – magyarul, ukránul és oroszul – nyolc órában jelentkeznek. 27 saját tévéműsoruk van, ami február elejétől immár több beregszászi járási településen – Nagymuzsalyban, Borzsován, Mezőváriban, Benében, Mezőkaszonyban, Jánosiban, valamint Beregszász búcsúi és a geológusok lakónegyedében – is nézhető. Nemrég jelentős változás történt a csatorna életében.

– Egy hónapja jótét emberekkel találkoztunk, akik felajánlották a segítségüket a televízió arculatának kialakításában – mondja Baleckij Vologya. – Ehhez önállósulnunk kellett, ami azóta meg is történt. Beregszász TV lettünk. A jellemépítés folyamatban van, hamarosan befejeződik. Mióta függetlenek vagyunk, felfedezett minket az mtv5.com televízió. A tudositok.hu internetes oldalon bukkantak ránk, ahol 90 filmünkkel vagyunk jelen. Büszkén mondhatom, az oda bedolgozó 300 európai stúdió közül a népszerűségi listán a mi tévénk a második helyen áll. Angliában is tudnak rólunk. Sőt, meghívást kaptunk egy horvátországi, romániai és szlovákiai televízióból álló csapatba, amelynek részvételével újraindult az mtv5.com internetes televízió, ahol 15 műsorunk fut. Egy tizenegy részes kabarésorozatba is invitáltak, ahol Ihos József, Markos György és Forgács Gábor mellett én is szerepelhetek.

Szerkesztési mottónk változatlan: „Ha minket néznek, saját magukat láthatják!” Közben folyamatosan készítjük az új műsorokat, végre elkészült az új kívánságműsor, valamint a gyerekek és családok számára a Szerencsekocka betűvetélkedő, amelyen pénzt és ajándékokat lehet nyerni. Jó visszajelzéseket kapunk, az embereknek tetszik, amit csinálunk, s ennek nagyon örülünk. Sok minden van még a tarsolyunkban. Az Ég és föld között című beszélgetős adásunk rendkívül érdekesnek ígérkezik.

– Vannak támogatóik?

– Akik igazán segíteni szeretnék a Beregszász TV-t, azokról egy kis reklámfilmet készítünk, amit az általuk támogatott műsor elején és végén is lejátszunk. Ezt azért mondom, mert továbbra sincsenek szponzoraink. Ennek ellenére már három éve működünk. Szeretnénk folytatni, tudjuk: amit csinálunk, az hasznos és jó.

Forrás: KISZO

Szólj hozzá!